Svar på ukens quiz

by eirikbf on 7. september 2011

Spørsmålet vi ville ha svaret på var: Hva er det som gjør den engelske førsteutgaven av Hawkwinds første lp så verdifull?

Labeldesignene på de engelske pressingene, har vi lært, forandet seg ofte på 60 og 70-tallet og forsåvidt også i nyere tid, men vårt fokus i denne quiz-serien er de gamle , flotte utgavene fra tidlig 60 til ca 1975. Og når en plate blir sluppet på en label som i neste omgang totalt forander seg, får vi såkalte overgangsutgivelser. Vi får et knøttlite opplag på det forhenværende designet, for så å bli fulgt opp med hovedbolken på det nye designet. I Hawkwinds tilfelle, kom den første lp’en deres på Liberty, det helblå designet. Den neste versjonen, som for folk flest framstår som en førsteutgave, kom da på den svarte labelen . Virkelig original-søkere må da selvfølgelig ha den på blå Liberty, som nå i dag er blitt meget sjelden og dyr. Flere tusen kroner.

Den som visste dette var Dan Spiro, og han får da et Starpoint og blir utnevnt til ukas quizvinner. Dan, du er nå Level 1 quizmaster! Samle på flere SP og mirakler vil skje!

Mvh

Eirik på nok en regnværsdag

 

 

Previous post:

Next post:

- Powered by